Siirry suoraan sisältöön

Lähilogistiikka yrityksenä

Lähitaksin omistama Suomen Lähilogistiikka Oy on keskittynyt yhteiskunnan korvaamiin taksipalveluihin, kuten Kela-kyyteihin ja niiden koko taksipalveluketjuun. Kysymyksessä on kokonaispalvelu, joka kattaa taksimatkojen tilauksen, yhdistelyn, välityksen, kuljetuspalvelujen järjestämisen ja valvonnan, maksuliikenteen sekä raportoinnin. Maksuliikenne toteutetaan Kelan sähköistä suorakorvausmenettelyä käyttäen. Lähilogistiikan tuottamien Kela-kyytien palvelu- ja markkinointinimi on Lähikyyti.

 

Lähilogistiikka vastaa 1.1.2022 alkaen viiden maakunnan ja yhteensä 74 kunnan Kelan sairausvakuutuksesta korvattavien taksimatkojen ja palveluiden toteuttamisesta alueiden toisena palveluntuottajana.

 

Maakuntia ovat:

  • Uusimaa
  • Lappi
  • Kymenlaakso
  • Kanta-Häme
  • Päijät-Häme

 

Lähilogistiikan 100 % omistamalla Lähitaksilla on vuosien kokemus Kelan sairausvakuutuksesta korvattavien taksimatkojen ja palveluiden tuottamisesta laadukkaasti ja turvallisesti. Lähitaksi on palvellut erilaisia erityisryhmiä vammaisista ikäihmisiin ja fyysisesti toimintarajoitteisista eri tavoin sairastuneisiin perustamisvuodestaan 1965 alkaen.

 

Lähitaksi tuntee erityisryhmiin kuuluvien asiakkaiden tarpeet ja osaa vastata niihin vuosikymmenten palvelukokemuksella, mitä jatkuvasti myös erilaisin koulutuksin jatkokehitetään.

 

Lähitaksi on Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin hyväksymä virallinen erityisryhmien taksipalveluiden kouluttaja: jokainen Lähitaksin kuljettaja koulutetaan erityisryhmien taksitarpeisiin Suomen kattavimmalla taksikoulutuksella. Lähitaksilaiset kuljettajat omaavat hyvän paikallistuntemuksen sekä ystävällisen, turvallisen ja ammattitaitoisen palveluasenteen laadukkaan taksikaluston kera.

 

Lähilogistiikan taksikaluston piiriin kuuluu satojen henkilöautojen lisäksi esteettömiä henkilöautoja, tila-autoja, modernisti varusteltuja invatakseja ja paaritakseja. Lähitulevaisuudessa taksikalustoon, joka on jo nyt markkinoiden moderneinta ja vähäpäästöistä, kuuluu huomattavasti lisää nollapäästöisiä täyssähkötakseja sekä alle 50 g per kilometri hiilioksidipäästöjä tuottavia ajoneuvoja ilmastonmuutoksen haittavaikutusten torjumiseksi. 

Yhteistyökumppanit

Lähitaksi