Gå till innehållet

Lähilogistiikka som företag

Suomen Lähilogistiikka Oy, som till 100 % ägs av Lähitaksi, koncentrerar sig på taxitjänster som stöds med offentliga medel, såsom Folkpensionsanstaltens resor och hela dess kedja av taxitjänster. Det rör sig om en omfattande tjänst som täcker bokning, kombinering, förmedling, organisering och övervakning av taxiresor, betaltransaktioner och rapportering. Betalningstransaktionerna genomförs med hjälp av Folkpensionsanstaltens elektroniska direktersättningsförfarande.

 

Lähilogistiikka ansvarar från och med den 1.1.2022, som regionens andra tjänsteleverantör, för taxiresor och tjänster som ersätts av Folkpensionsanstaltens sjukförsäkring i fem landskap och totalt 74 kommuner.

 

Landskapen är:

  • Nyland
  • Lappland
  • Kymmenedalen
  • Egentliga Tavastland
  • Päijänne-Tavastland

 

Lähitaksi, som till 100 % ägs av Lähilogistiikka, har mångårig erfarenhet av att erbjuda högkvalitativa och trygga taxiresor och tjänster som ersätts av Folkpensionsanstaltens sjukförsäkring. Lähitaksi har betjänat olika grupper med särskilda behov, från personer med funktionsnedsättning till äldre och personer med fysiska funktionshinder till på olika sätt insjuknade personer, sedan starten 1965.

 

Lähitaksi är medveten om behoven hos kunder som tillhör grupper med särskilda behov och kan betjäna dem med årtionden av serviceerfarenhet, som kontinuerligt utvecklas med hjälp av fortbildningar.

 

Lähitaksi har av Transport- och kommunikationsverket Traficom godkänts som officiell utbildare av taxitjänster för grupper med särskilda behov: varje Lähitaksis taxichaufför har fått Finlands mest omfattande förarutbildning i taxitrafik som är inriktad på grupper med särskilda behov. Lähitaksis taxichaufför har god lokalkännedom och en vänlig, säker och professionell serviceinställning samt högkvalitativ taxiutrustning.

 

Lähilogistiikkas taxiutrustning inkluderar förutom hundratals personbilar tillgängliga bilar, minibussar, modernt utrustade invalidtaxin och bårtaxin. Inom en nära framtid kommer taxiutrustningen, som redan nu är den mest moderna och utsläppssnåla på marknaden, att omfatta betydligt fler elektriska taxibilar med nollutsläpp och fordon med mindre CO2-utsläpp än 50 g per kilometer, för att bekämpa de negativa effekterna av klimatförändringarna.

kollaboration

Lähitaksi